Magyarország

2013.02.02. 10:44

Bajnai: rendbe kell tenni a 44-es utat a Békés megyei beruházások érdekében

Békéscsaba, 2013. február 1., péntek (MTI) - A 44-es út fejlesztésének fontosságát hangsúlyozta Bajnai Gordon Békéscsabán tartott lakossági fórumán. A Haza és Haladás Alapítvány vezetője, az Együtt 2014 választói mozgalom társalapítója kijelentette: ahhoz, hogy Békés megyébe beruházások érkezzenek, rendbe kell tenni a közlekedési feltételeket.

Békéscsaba, 2013. február 1., péntek (MTI) - A 44-es út fejlesztésének fontosságát hangsúlyozta Bajnai Gordon Békéscsabán tartott lakossági fórumán. A Haza és Haladás Alapítvány vezetője, az Együtt 2014 választói mozgalom társalapítója kijelentette: ahhoz, hogy Békés megyébe beruházások érkezzenek, rendbe kell tenni a közlekedési feltételeket.Álláspontja szerint bár az elkövetkezendő hétéves európai uniós költségvetés az eddiginél kevesebb forrást nyújt majd útfejlesztésre, ha mégis rendelkezésre áll egy nagyobb támogatás, azt erre a térségre kell fordítani. Nem kell lebecsülni az éléskamraszerepet – fogalmazott Békés megye lehetőségeivel kapcsolatban a korábbi szocialista kormányfő, kiemelve: Magyarországnak nagyon jó adottságai vannak, a világban pedig egyre nagyobb igény van az élelmiszerre. Ehhez azonban Bajnai Gordon új agrárpolitikát tart szükségesnek. Azt mondta, hogy az unióból érkező nem kevés agrártámogatás egy részét 2014 után a feldolgozóipar erősítésére, valamint a sok embert foglalkoztató mezőgazdasági ágazatokra fordítaná.

Példaként a kertészetet, a zöldségtermelést hozta fel. A vidéki iparfejlesztést a helyi adottságokhoz igazítva kell támogatni – közölte a politikus, aki fantáziát lát az önkéntességen alapuló szövetkezei feldolgozóipar fejlesztésében. A beszélgetést vezető Grecsó Krisztián író felvetésére, hogy a tíz évvel ezelőtt még mintegy 400 ezer lakosú megye lakóinak száma - egy felmérés szerint - tíz éven belül már várhatóan a 300 ezret sem éri el, a politikus úgy válaszolt: a politikán múlik, mennyire szakad ketté az ország.

Bajnai Gordon a társadalmi szolidaritás fontosságát emelte ki, amelyet szerinte a jelenlegi kormány felmondott. Szólt arról is, hogy meg kell tartani a Békéscsabán működő felsőoktatási kart, amely az értelmiség helyben tartásának egyik eszköze.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!