Magyarország

2013.02.12. 10:34

Így csak kevesen láthatják: Itt tárolják, itt javítják, itt tartják karba a rendőrök helikoptereit

Budapest - A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Légirendészeti Parancsnokság Liszt Ferenc Repülőtéren lévő bázisának hangárjában tárolják a rendőrség MI-2-es és MD-500-as helikopter „flottáját”.

Budapest - A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Légirendészeti Parancsnokság Liszt Ferenc Repülőtéren lévő bázisának hangárjában tárolják a rendőrség MI-2-es és MD-500-as helikopter „flottáját”.Itt végzik a jól felkészült, típusvizsgával rendelkező szerelők, a műszaki állomány a gépek karbantartását és javítását. A téli hónapok az időjárás viszontagságai miatt, kevesebb repülési lehetőséget adnak. Ez időszak alatt van lehetőség arra, hogy a naptári év és a repült idő szerinti periódusokban, időszakos karbantartásokat elvégezze a műszaki állomány.

A két és három évtizede rendszerbe lévő helikopterek teljes átvizsgálásánál, fontos a kopások, repedések, korrózió veszélyének feltárása, s azok megszüntetése. A sárkányszerkezet, a hajtómű, a meghajtás és az elektromos részt szinte darabokra szedik és tüzetesen ellenőrzik és ha kell javítják, vagy cserélik az alkatrészeket. Egy-egy nagy karbantartás hetekig is el tart, ehhez kell a logisztikai háttér is, hiszen hónapokig is elhúzódna a szerelés, egy kisebb részegység hiánya miatt.

A tavasz és a jó idő beköszöntésével, a repülés biztonságának megfelelve, „hadra foghatónak” kell lenni a rendőrség „égi szemeinek” nagy részének.

Felvételeinken: Boros Attila főszerelő és Poruben Gyula szerelő munkáját mutatjuk be az MD-500-as helikopter

karbantartása közben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!