Magyarország

2013.04.17. 08:30

Értelmi fogyatékos kényszerített megállásra egy tehervonatot Ukrajnában

A kárpátaljai illetőségű férfi életét az mentette meg, hogy a mozdonyvezető még idejében meg tudta állítani a szerelvényt – írja a Lvivi Vasút hírportálja.

A kárpátaljai illetőségű férfi életét az mentette meg, hogy a mozdonyvezető még idejében meg tudta állítani a szerelvényt – írja a Lvivi Vasút hírportálja.Egy 20 éves, értelmi fogyatékos fiatalember eddig tisztázatlan okokból került a vágányok közé a kárpátaljai Szürte térségében, ahol a tehervonat vezetője szerint céltalanul bandukolt. Az életét annak köszönheti, hogy a közeli közúti átkelő miatt az adott szakaszon a vonatoknak le kell lassítaniuk, így a mozdonyvezető még idejében meg tudta húzni a vészféket.

A vasúti szállítások biztonságával foglalkozó rendészet munkatársai szerint az illetőnél nem volt semmilyen személyi okmány, a nevét sem tudta közölni, sem pedig azt, hogy mit keresett egyáltalán a sínek között. Az ügyben nyomozás indult.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!