Magyarország

2014.10.22. 11:03

Facebook csoport alakult az internetadó ellen - 100.000 követő a cél

A neve: "Százezren az internetadó ellen". Ez össze is fog jönni, hiszen egy nap alatt több, mint 8.000 lájkoló gyűlt össze.

A neve: "Százezren az internetadó ellen". Ez össze is fog jönni, hiszen egy nap alatt több, mint 8.000 lájkoló gyűlt össze.

FRISS: Megvan a 100,000 követő! (2014.10.22. 13:09)

Az oldalt a Family Guy-ból ismert Peter Griffin nyitja a borítóképen. A posztok nagy része az interneten fellelhető cikkekből és mémekből áll. Ha a jelenlegi formájában vezetik be az internetadót, akkor az azt jelentené, hogy minden megkezdett 1 Gb adatforgalom után 150 forintot kell fizetni (bár már talán korrigáltak, hogy 700 forint lenne a maximum). Ez az új adónem azért elég sok kérdést vet fel:

1. Mi lesz azokkal, akik elfelejtik jelszóval védeni a routert és az egész panelház egy laza 100,00 forintos számlát torrentezik össze egy hónap alatt?

2. Lesz-e továbbra is ingyen WiFi?

3. Az ingyen netet biztosító helyeken mennyire lesz lassú a net?

4. Van értelme innentől kalózkodni? Egy HD film letöltése többe fog kerülni adózás után, mintha boltban vennénk meg.

5. Lesz-e értelme nem kalózkodni? A jogtiszta tartalomfogyasztáshoz is kell sávszélesség (pl. Netflix), vagyis ki kell fizetni a film árát és még az adót is.

6. A felhő a jövő, sok cég költöztette át a fájlokat és szoftvereket, de ahhoz, hogy ezeket elérjék, adatforgalom szükséges. Visszaállunk a régi megoldásra?

Íme a Facebook csoport (tüntetést is szerveznek október 26-ra, a József nádor térre): https://www.facebook.com/Ne.legyen.Internetado

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!