Magyarország

2016.06.23. 14:52

A mosógépbe gyömöszölte az újszülöttet az anya, aki később maga is meghalt a kórházban

Kiskőrös - Elltitkolta terhességét és a szülést, majd magára hagyta életképes újszülöttjét Kiskőrösön egy asszony. A szülés után rosszul lett, nagyobbik lánya hívta a mentőket, a nő a kórházban vesztette életét.

Kiskőrös - Elltitkolta terhességét és a szülést, majd magára hagyta életképes újszülöttjét Kiskőrösön egy asszony. A szülés után rosszul lett, nagyobbik lánya hívta a mentőket, a nő a kórházban vesztette életét.

Az Országos Mentőszolgálat mentésirányítója tett bejelentést a rendőrségre június 1-jén 23 óra 30 perckor.

– A mentők egy erősen kivérzett állapotú, kommunikációra képtelen nőt találtak a helyszínen – mondta Kecskés Andrea őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának fővizsgálója. – A testén olyan külsérelmi nyomok nem voltak, melyek bűncselekményre utaltak volna. Megállapították, hogy a nő nemrég szülhetett, ez okozhatta a vérveszteséget. Az ellátás során a lakásban nem találták meg az újszülöttet, az életveszélyes állapotba került sérültet azonnal kórházba kellett vinni, közben értesítették a rendőrséget.

Az első járőr három perc alatt a megadott címre ért. A zsaruk bukkantak rá az újszülött kislányra a ház fürdőszobájában egy takaróba és egy műanyag zsákba bugyolálva, a mosógépbe gyömöszölték. Ekkor már nem élt, a mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

– Az asszonyon, a helybeli B. Lívián (†35) ezalatt életmentő műtétet hajtottak végre a kiskőrösi kórházban – folytatta Kecskés őrnagy. – Az életét a szakszerű és gyors orvosi ellátás sem tudta megmenteni, június 2-án 4 órakor meghalt.

B. Lívia 15 éves lányával és idős édesapjával élt egy háztartásban, gyermekét kezdettől fogva egyedül nevelte. Dolgos, rendszerető asszonyként ismerték, aki imádta a lányát. Tartós kapcsolata nem volt. Június

1-jén kislánya észrevette anyja rosszullétét, és akkor hívott mentőt, amikor édesanyja elvesztette eszméletét. A nyomozás eddigi adatai szerint B. Lívia eltitkolta terhességét, arról sem családja, sem lakókörnyezete, sem munkatársai, sem ismerősei nem tudtak. Orvossal, védőnővel sem beszélt róla. A helyszíni szemlén részt vevő orvos szakértő elsődleges megállapítása szerint 3,8 kg súlyú leánygyermeke egészségesen, élve született. Az újszülött halálát fulladás okozhatta, amely idegenkezűség – a nejlonzsákba csomagolás – révén következhetett be. A jelenlegi adatok szerint a gyermek haláláért B. Lívia tehető felelőssé. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást. A tragédia öszszes körülményének tisztázása után az elkövető halála miatt a nyomozást várhatóan megszüntetik.

- Zsaru Magazin -


Kecskemét - Nejlonzsákba csomagolt halott csecsemőt találtak a rendőrök Kiskőrösön a csütörtökre virradó éjjel, a gyermek anyja a kórházban meghalt - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!