Magyarország

2017.01.05. 08:15

Egy szörnyű baleset visszhangja – az édesanya szemszögéből

Nyíregyháza - „A december 19-én kezdődött támadássorozat rémálomként ért bennünket.”

Nyíregyháza - „A december 19-én kezdődött támadássorozat rémálomként ért bennünket.”

December 18-án a hírek (TV, újságok, internet, stb.) tudósítottak a Mezőkövesdnél történt balesetről. Döbbenetes volt látni, hallani, hogy mennyi családot érint közvetve vagy közvetlenül ez a szörnyű hír.

A fiam ott sem volt!

Akkor még nem tudtuk, hogy a fiunk, a családunk ellen másnap beindul az esethez kötve egy olyan szörnyű lejárató kampány, amely a gyermekünk egzisztenciája, jövője szempontjából veszélyeket tartogat. A december 19-én kezdődött támadássorozat rémálomként ért bennünket.

Kezdődött egy újságcikkel, melyet más országos és helyi lapok és TV-társaságok is átvettek. Én nem vagyok újságíró, de úgy gondolom, hogy etikus lett volna a megjelenés előtt egy telefont megengedni az érintett felé a hír valós vagy valótlan voltát ellenőrizendő, annál is inkább, mivel a fiam évek óta rendszeresen nyilatkozik a mentéssel kapcsolatban különböző országos és helyi TV-csatornáknak és hírportáloknak. Hiszen nem egyébről szóltak a hírek, mint az ő jó hírnevéről és a szakmaisága megkérdőjelezéséről.

Az, hogy nem volt a helyszínen, tény (hiszen a tragédia az Észak-Magyarországi Régióban történt), ennek ellenére bizonyos körök sugallatára összehozták a nevét a balesettel: „az OMSZ Észak-Alföldi Régiójának vezetője nem megfelelően végezte a munkáját szombat éjjel az M3-ason történt baleset helyszínén.” A hír csak ennyi!

Nem tudom, kinek állt érdekében összehozni a személyét ezzel a tragédiával, de az illetőnek jól jött a nagy durranás. Innentől kezdve már nem csak arról szóltak a hírek, hogy milyen sok családot érintő szerencsétlenség történt, hanem a két mentő-főorvos szakmaiságának megkérdőjelezéséről is. De a fiam ott sem volt!

Élete a hivatása

Röviden vázolnám, hogy lett a fiam élete, hivatása a mentés. Nem a mostanában jellemző egyetemről kikerült és azonnal vezető beosztást elnyerő emberről van szó. Megjárta a ranglétra szinte minden fokát. Egyetemi évei alatt mentőápolóként dolgozott, majd mentőtiszti végzettség megszerzése után mentőtisztként, az orvosi diplomával a kezében pedig főállású belgyógyászként másodállásban kivonuló mentőorvosként dolgozott, a Mentőszolgálatot sosem hagyta ott. Közben belgyógyász, oxiológia, sürgősségi szakorvosi végzettséget szerzett. Folyamatban van a PhD vizsgája. Nem mellesleg egyetemi végzettségű egészségügyi menedzser lett. 2005-től főállásban a Mentőszolgálathoz került városi főorvosként, majd ezt követte a pályázat útján két esetben elnyert Észak-Alföldi Régió regionális igazgatói kinevezés. Természetesen mint vezető, időnként hozott olyan döntéseket is, amelyek egyes dolgozók nemtetszését váltották ki. Mindemellett a szűkebb környezetünkben (Nyíregyházán) érezzük az emberek szeretetét, megbecsülését.

Az, hogy kik állnak a lejárató kampány hátterében, akik annyi rosszindulatot, galádságot, gyűlöletet ontanak magukból, nem tudjuk, azt, hogy miért teszik, pláne hogy nem, mert nem nyíltan, szemtől szembe, hanem álnéven, Face­book-csoportba szerveződve gyűlölködnek. Úgy gondolom, ha van mondanivalójuk, azt szemtől szembe közöljék, mert így tisztességes.

Azt mondják, minden csoda három napig tart, nos erre az esetre ez nem igaz. Jött a karácsony, a „szeretet ünnepe”, gondoltuk, majd csak abbahagyják. Igaz, hogy tompult, már kevesen vannak, de még mindig vannak, és különösen egy „mag”, akiket valami vagy valaki még mindig fűt.

Nézzenek magukba!

Arra kérem azokat, akik ebben élik ki magukat, hogy büntetlenül bárkit gyalázhatnak, nézzenek magukba és gondolkodjanak el.

Aki ismeri a fiamat, tudja, hogy a régióban történt baleseteknél, újraélesztéseknél munkaidején kívül is számtalan esetben ott volt, mentette az embereket. Ez az élete, a hivatása. Szomorú, hogy pont ezt kérdőjelezik meg.

- Pápai Györgyné -


Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Dr. Pápai György teljes mértékben elhatárolódik azoktól a sajtóinformációktól, mely szerint azért mentették fel a munkavégzés alól, mert az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Régió regionális igazgatója nem megfelelően végezte a munkáját szombat éjjel az M3-ason történt buszbaleset helyszínén.

Debrecen, Nyíregyháza - Ismét Nyíregyházán lesz kivonuló mentőorvos dr. Pápai György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!