Magyarország

2017.03.23. 14:46

Videó: Nyíregyházán járt a méregvonat - De mi is ez?

Nyíregyháza - Vasúti chemtrail? No nem egészen: <a href="/video-dobbenetes-latvany-volt-permetezo-vonat-nyiregyhazan/3418393" target="_blank">a nemrégiben, a nyíregyházi vasúti átjárónál lefilmezett permetező vonat</a> nagy figyelmet keltett az internetezők körében, mivel ritkán találkozunk síneken suhanó gyomirtó szerelvénnyel.

Nyíregyháza - Vasúti chemtrail? No nem egészen: a nemrégiben, a nyíregyházi vasúti átjárónál lefilmezett permetező vonat nagy figyelmet keltett az internetezők körében, mivel ritkán találkozunk síneken suhanó gyomirtó szerelvénnyel.

Pedig semmi titokzatos nincs bennük: a permetező vonat voltaképp egy személykabinból készült permetező, ami maga után húzza a méregtartályát. Ahogy elhalad, "méregzöld" folyadék marad a nyomában. Valahogy úgy, ahogy az Nyíregyházán is történt:

Korábban azt nyilatkozta a MÁV, hogy sorra járják a permetező vonatok a hazai vasúthálózatot.

A rendszeres vegyszeres gyomirtás célja a karantén jellegű élősködő növények elszaporodásának megállítása - fejtette ki a MÁV egy korábbi sajtóközleményében a permetezés okát. - A gyomnövényzet gátolja a csapadékvíz elvezetését, ezért az ágyazat egyre jobban elsárosodik, a sínkorona fölé nőtt növények pedig akadályozhatják a vonatforgalom lebonyolítását, nehezítik és balesetveszélyessé teszik a munkavégzést a rendező-pályaudvarokon, végül a kiszáradt növényzet tűzveszélyessé is válhat.”

Az alábbi videó pedig bemutatja, hogyan is kell elképzelnünk egy permetező vonatot - noha a felvételen szereplő szerelvény nem azonos a Nyíregyházán lefilmezett vonattal. Az alábbi felvételen egy, a G&G Növényvédelmi és Kereskedelmi Kft. technológiájával dolgozó szerelvényt mutatnak be. A G&G technológia érdekessége, hogy csak akkor permetez, amikor egy gyomfelismerő rendszer gyomosodást észlel - az útátjárók előtt automatikusan kikapcsolja a permetezést. Ezt a gyomirtási technológiát jelenleg Belgiumban, Norvégiában, Svédországban, Dániában alkalmazzák - Magyarországon nem.

Forrás: Levadászva


Nyíregyházán - Különös felvételt tettek közzé az interneten: a felvétel egy nyíregyházi vasúti átkelőhelynél készült. "Gyomirtás ahogy még talán Te sem láttad" - írja a felvétel készítője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!