Magyarország

2017.05.10. 16:05

Bemutatta fővárosi parlamenti képviselőjelöltjeit az Együtt

Budapest - Bemutatta fővárosi országgyűlési képviselőjelöltjeit a sajtónak az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerdán Budapesten.

Budapest - Bemutatta fővárosi országgyűlési képviselőjelöltjeit a sajtónak az Együtt - a Korszakváltók Pártja szerdán Budapesten.

Miután a politikusok felsorakoztak egy csoportképhez az országház előtt, Juhász Péter bejelentette, vidéki jelöltjeiket június elején mutatják be. A pártelnök hangsúlyozta, ha kell, valamennyi egyéni választókerületben önállóan indulnak, de továbbra is nyitottak az úgynevezett pólusképzésre, mert abban látják a kormányváltás lehetőségének zálogát.

E pólusképzést úgy írta le, hogy az általuk demokratikusnak tartott pártok két, az egyéni képviselőjelöltjeiket felsoroló listát alkotnának. Az egyiket a 2010 előtti "világot tömörítő", az akkori "elit szereplőihez" tartozó, MSZP, DK, Liberálisok és Modern Magyarországért Mozgalom (MoMa), a másikat az "új pólus", az Együtt, az LMP, a Párbeszéd Magyarországért, a Momentum Mozgalom, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, valamint civil szereplők készítenék.

Ezt követően helyben döntenék el, hogy melyik lista jelöltje induljon az egyes választókerületekben a kormánypártokkal szemben - tette hozzá.

Kérdésre válaszolva azt mondta, a koncepcióval egyelőre nem keresték meg a többi pártot, mert majd csak ősszel lesz időszerű megvitatni az elképzeléseket.

Az Együtt egyéni jelöltjei: Juhász Péter elnök, Szigetvári Viktor volt elnök, Szelényi Zsuzsanna és Szabó Szabolcs képviselő, Szíjj Zsuzsanna elnökségi tag, Komáromi Zoltán, a párt országos politikai tanácsának alelnöke, Nyíri Gábor VI. kerületi önkormányzati képviselő, Baranyi Krisztina IX. kerületi önkormányzati képviselő, Spät Judit elnökségi tag, Kratochwill György, a 8. választókerület elnöke, Tábi Attila, a 9. választókerület elnöke, Pataki Márton fővárosi elnök, Légrádi Péter IV. kerületi önkormányzati képviselő, Vajda Zoltán XVI. kerületi önkormányzati képviselő, Kóber György, a párt országos politikai tanácsának alelnöke, Mérő Péter XVIII. kerületi önkormányzati képviselő, Lázár Róbert budapesti alelnök és Hajdu Nóra alelnök.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!