Magyarország

2018.03.25. 17:12

Időjárás-jelentés - 2018. március 25.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Közép- és Kelet-Európa időjárását döntően anticiklon alakítja, a magasnyomás északi részén kevesebb, délebbre több a felhő, helyenként a hajnali órákban köd képződik. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor kontinensünk északi és nyugati, délnyugati vidékén ciklonok és frontjaik határozzák meg az időjárást. A ciklonok és frontjaik mentén többnyire erősen felhős vagy borult az ég, többfelé csapadékos az idő, az északkeleti tájakon havazik, másutt az eső esik, a Földközi-tenger középső medencéjében zivatarok is kialakulnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északkelet vidékén -1 és -6, középső és keleti részén 1 és +8 fok között változik, melegebb van Nyugat- és Dél-Európában, ahol a délutáni órákra általában 9 és 18 fok közé melegszik fel a levegő. Hétfő estig a Kárpát-medence fölé többnyire nedves, kissé melegebb levegő érkezik, de az ilyenkor megszokottnál továbbra is hűvösebb idő lesz.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Többnyire erősen felhős lesz az ég, csak átmenetileg szakadozik fel a felhőzet. Vasárnap számottevő csapadék nem valószínű, az éjszaka második felétől főként délen helyenként kisebb eső, havas eső, a magasabb helyeken néhol havazás is előfordulhat. Hétfőn napközben elszórtan várható eső, záporeső. A többfelé élénk délkeleti szél éjszakára mindenütt mérséklődik, és hétfőn is mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 6 és 11 fok között valószínű.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!