Magyarország

2018.04.22. 15:14

Időjárás-jelentés - 2018. április 22.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Észak-déli tengellyel a Földközi-tenger középső medencéjétől egészen Dél-Skandináviáig nagykiterjedésű magasnyomás nyúlik fel. Nagy területen szinte felhőtlen az ég, és nyárias az idő. Szinte Európa-szerte átlag feletti a hőmérséklet; Franciaország, Ausztria, Németország, Észak-Olaszország a legmelegebb, ott 29, 31 fokig is felmelegszik délutánra a levegő. A Brit-szigetek nyugati felén, Nyugat-Franciaországban, a Pireneusi-félszigeten több helyenként a felhő, és ott zápor, zivatar is előfordul. A Kelet-európai-síkságon egy északról délkelet felé mozgó hidegfront okozott szombaton heves záporokat, zivatarokat. Moszkva környékén az erős széllökésekkel, esővel, helyenként hóval, jégesővel támadó vihar fákat döntött ki, épületeket rongált meg. A kontinensen a leghidegebb továbbra is a Kola-félszigeten és az Ural előterében van, ahol napközben is fagypont közelében marad a hőmérséklet. Hétfő estig a Kárpát-medencében folytatódik a nyárias idő, de egy északnyugatról közeledő hidegfront hatására már zápor, zivatar is kialakulhat.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Napos időre számíthatunk, vasárnap délután csak helyenként, hétfőn délutántól viszont több helyen erőteljesebb gomolyfelhő-képződéssel. Vasárnap a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten lehet egy-egy zápor, zivatar, hétfőn délután főként az ország északi felén, majd estétől másutt is várható zápor, zivatar. Szélerősödés csupán zivatar környezetében valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul, a Dunántúlon lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 24 és 29 fok között valószínű.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!