Magyarország

2018.09.26. 16:13

Ha a gyengéinkről kérdeznek az interjún

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mit tartunk a legnagyobb gyengeségünknek? Íme néhány tipp a jó válaszhoz.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mit tartunk a legnagyobb gyengeségünknek? Íme néhány tipp a jó válaszhoz.

Az állásinterjúkon vannak panelkérdések, amelyekkel gyakran találkozhatnak a pályázók.

Nem egyszerű kérdés

Az egyik ilyen a „Mit tart a legnagyobb gyengeségének?” Nem a legkönnyebb erre a kérdésre válaszolni. Viszont íme néhány tipp, amivel megkönnyítjük a felkészülést. Legyünk magunkkal őszinték! Emberek vagyunk, mindannyian hibázunk, és mindannyiunknak vannak gyengeségei.

Ahhoz, hogy egy állásinterjún őszinték lehessünk – miért ne lennénk? – és a legjobban jöjjünk ki a dologból, fel kell tárnunk, melyek az igazi gyengeségeink. Mi esik nehezünkre? Mit nem csinálunk úgy, ahogy kellene? Ha nem látjuk, töltsünk ki erre vonatkozó személyiségtesztet vagy kérdezzük meg jelenlegi vagy korábbi kollégáinkat, ők hogyan látnak minket, miben kellene fejlődnünk.

Fordítsuk meg! Próbáljunk olyan gyengeséget is találni, aminek a kijavításán, megváltoztatásán már dolgozunk. Például ha tudjuk, hogy nem elég a nyelvtudásunk az adott pozícióra (az interjú alatt is kiderülhet), de közben otthon tanulunk vagy nyelviskolába járunk, mondjuk el, hogy törekszünk ennek a hiányosságnak a pótlására. Ettől nem beszélünk majd jobban azon a bizonyos idegen nyelven, de megmutathatjuk, hogy bizonyos célok eléréséért tudunk küzdeni. Vigyázzunk a szavakkal! Fontos, hogy ne legyünk slendriánok, használjunk a helyzetnek megfelelő kifejezéseket.

Maradjunk a témánál! A személyes tulajdonságaink hozzátartoznak a munkánkhoz, viszont nem biztos, hogy a kínált pozícióhoz is.

Van, amire nem kíváncsiak

Ne személyeskedjünk, ne menjünk bele a magánéletünk részleteibe. Az például, hogy hűségesek vagyunk-e vagy sem, teljesen irreleváns, és a sokáig szeretek aludni sem olyan dolog, amire kíváncsiak a HR-esek.

- cvonline.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!