Magyarország

2018.11.25. 18:46

A kerti csapra is figyeljünk oda!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Lassan véget érnek az őszi kerti munkák, és beköszönt a téli időjárás.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Lassan véget érnek az őszi kerti munkák, és beköszönt a téli időjárás.

Ne feledkezzünk meg a hálózati vízről, valamint a fúrt kútról üzemeltetett kerti csapok téliesítéséről sem. A téliesítés alkalmával első lépésként a „téli csapot” el kell zárni (ez általában a föld alatt van), majd a kerti csapot ki kell nyitni, és egész télre így kell hagyni, nyitott állapotban.

Nem csöpög a víz

Amennyiben a föld alatti elzáró „téli csap” megfelelően működik abban az esetben a kerti csapon a víz nem csöpög. Amennyiben a csapon folyamatos csöpögést észlelünk, abban az esetben ajánlott szakemberhez fordulni a téli elzáró csap cseréje miatt. A fúrt vízkutak esetében a kerti csapokat szintén téliesíteni kell. Amennyiben egész télen nem használjuk a fúrt kutat, abban az esetben javasolt a kútgépészeti szerelvényeket (szivattyú, áramlásérzékelő, nyomáskapcsoló ) áramtalanítani. Áramtalanítás, téliesítés után fúrt kutak esetében se felejtsük el a kerti csapot nyitott állapotban hagyni! Ezzel megóvható a csap az esetlegesen benne maradó víz által okozott szétfagyástól.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!