Magyarország

2018.11.07. 16:11

Időjárás-jelentés - 2018. november 7.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Kelet-Európa fölött továbbra is anticiklon helyezkedik el. Területén sokfelé erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös az idő, csak a déli tájakon süt ki több órára a nap. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de az északabbi vidékeken néhol szitálás előfordul. Ugyanakkor az Atlanti-óceán fölött többközéppontú ciklon örvénylik. Hatására Nyugat-Európa nagy részén sok a felhő, csak rövid időre süt ki a nap, és több helyen esik az eső, záporeső. A két rendszer között Közép-Európa térsége fölé dél felől többnyire száraz léghullámok érkeznek, így az éjszaka képződött ködfoltok feloszlása után sokat süt a nap, csapadék csak elvétve alakul ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon, északkeleten 0 és +10, másutt 11 és 20 fok között változik. A legmelegebb a Balkán-félszigeten van, ahol a kora délutáni órákra néhol 24 fokig melegszik fel a levegő. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges időjárás-változás továbbra sem lesz.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Éjszaka általában gyengén felhős lesz az ég, hajnalban több helyen köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, néhol ködszitálás előfordulhat. Csütörtökön a ködfoltok nagyrészt feloszlanak, gyengén felhős napos idő lesz, de főként a nyugati határvidéken tartósan megmaradhat az alacsonyszintű felhőzet. Csapadék nem valószínű. Reggelig néhol megélénkül a délkeleti szél, holnap többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között várható, de elsősorban az északkeleti tájakon hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 15 és 18 fok között alakul, de a tartósabban felhős, ködös helyeken néhány fokkal hűvösebb lesz.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!