Helyi közélet

2019.03.22. 09:45

Méltó helyen az emlékmű

Nagyhalász - Elkészült a Petőfi park, ahol helyet kapott a költő szobra és a hősök emlékműve.

Nagyhalász - Elkészült a Petőfi park, ahol helyet kapott a költő szobra és a hősök emlékműve.

A százhetvenegy évvel ezelőtti márciusi eseményekről megemlékeztek Nagyhalászban is a napokban.

Az ünnep fényét emelte, hogy erre az alkalomra készült el a város főutcáján a Petőfi park, ahol méltó helyet kapott Petőfi Sándor szobra, valamint a Nagyhalászért harcoló honvédek, nemzetőrök neveit megörökítő, újonnan elkészített márványtábla is.

Az emlékezés virágai

A szép számú ünneplő közönséget Orosz Károly polgármester köszöntötte, ezután Szűcs Sándor, az Ibrányi Járási Hivatal elnöke osztotta meg ünnephez kapcsolódó gondolatait.

Az emlékezés virágait elhelyezték a város intézményeinek, civil szervezeteinek és pártjainak képviselői. Az ünnepi megemlékezés a Petőfi Sándor Művelődési Házban folytatódott a Csuha Antal Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Szakiskola tánccsoportjának színvonalas előadásával.

Köszönet illeti Szabóné Berecz Judit, Tolnainé Rakaczki Ágnes és Kovács Viktor felkészítő tanárokat – tájékoztatta szerkesztőségünket Ujhelyiné Magyari Zsuzsanna, az oktatási és kulturális bizottság tagja.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában