Magyarország

2010.11.29. 16:50

Az LMP Alkotmánybírósághoz fordul a magánnyugdíjpénztárak kapcsán

<p>Az Alkotmánybírósághoz fordul az LMP, ha az Országgyűlés a jelenleg ismert formájában fogadja el a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvénycsomagot - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Scheiring Gábor, a párt országgyűlési képviselője.</p>

Az ellenzéki politikus felháborítónak nevezte a kormány "útszéli zsarolását". Az LMP a törvénycsomag parlamenti vitájában részt vesz - tette hozzá a képviselő.

Amennyiben az LMP kormányra kerül, akkor garantálják a magánpénztári tagok teljes nyugdíját - mondta hétfőn Scheiring Gábor. Az LMP országgyűlési képviselője bejelentette, hogy létrehoznak egy "zsarolásellenes állampolgári koalíciót", amelynek célja azok érdekeinek képviselete, akiket megloptak. Az LMP támogatja a magánnyugdíjpénztári rendszer tervezett átalakítása elleni, december 12-re meghirdetett demonstrációt. Az LMP még nem döntött arról, hogy ezen a tüntetésen miképp vesznek részt, de minden magánpénztári tagot erre bíztatnak.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!