Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.16. 12:37

Karácsonyi fények: legyen világosság, közadakozásból

Miskolc - Az idei miskolci karácsonyi díszkivilágítás a korábbi 2,5 milló forint helyett csak 115 ezerből világít.

Miskolc - Az idei miskolci karácsonyi díszkivilágítás a korábbi 2,5 milló forint helyett csak 115 ezerből világít.

Csaknem 2,5 millió forintot spórol a város a karácsonyi díszvilágításon – mondta az Észak-Magyarországnak Dobos Tímea városházi szóvivő. Hozzátette: 2010-ben november végétől január első hetéig világítottak a karácsonyi díszelemek. Idén Advent négy vasárnapján, Karácsonykor, valamint december 27. és január 01. között napi 5,5 óráig díszítik a belvárost fények, ez 115.000 forintba kerül majd – magyarázta. Dobos Tímea azt is elmondta: az önkormányzati képviselőknek lehetőségük van kivilágíttatni a körzetükben lévő utcákat, tereket, amennyiben saját maguk fedezik a díszítőelemek fel- és leszerelését és megtérítik a fogyasztást.

Agora levelezőfórumunkon éles vitát váltott ki, hogy a város, a karácsonyi fényeken több, mint 2 millió forintot próbál megspórolni. Angyal Zoltán agórázónk szerint ez az összeg arra lesz elég, hogy egyetlen hétig, napi öt órában égjen néhány fényfüzér a Centrum és a Városháza között. Mint írja: „Néhány éve még Miskolc országos díjat kapott a nagyvárosok között az igényes karácsonyi díszkivilágításért. Idáig jutottunk...” Gáti Attila, agora fórumunk másik tagja azonban egy javaslatot tett: „Ha jól számolom, fejenként 15 forintról lenne szó, amit leszállítottak egy forint alá. Ha már itt tartunk, akkor nagyon nagy a baj. Viszont lehetne egy telefonszámot aktiválni, mondjuk 200 vagy 250 forint egy hívás, ahol hozzá lehet járulni a villanyszámlához. Nekem megérne egy hívást, hogy szép legyen a város az ünnepek alatt, és biztos sokan mások is csatlakoznának az akcióhoz.... Adni kellene egy esélyt.”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!