Tour de Gát

2019.05.20. 11:43

Majdnem kétezren a kerékpártúrán

Baráti társaságok jöttek egyforma szerelésben, családok szép számmal, nagyszülők unokákkal.

A szatmári emberek már várják a rendezvényt

A Kraszna-Szamos közi árvízszintcsökkentő tározó gátján negyedik alkalommal rendezte meg a nagy sikerű szabadidős programját a mátészalkai Rotary Club.

A harminc kilométeres távot bármelyik, a gáton elhelyezett ellenőrző ponton el lehetett kezdeni 9 és 16 óra között, s akármelyik irányba is indult a bringás, a rajthoz kellett visszaérkezni épségben, egészségben. Az állomásokon a Rotary Club, az Inner Wheel, az Interact Club, valamint az önkormányzatok dolgozói végezték az adminisztrációs munkát.

Nálunk úgy mondják, egyedül még sírni sem jó. Nos, erre a túrára nagyon sokan eljöttek. Közel kétezren voltunk, baráti társaságok indultak egyforma szerelésben, szép számmal álltak rajthoz családok, érkeztek nagyszülők unokákkal, üzemi kollektívák és az ország számos Rotay Clubjából Mosonmagyaróvártól Sátoraljaújhelyig.

Tekerve és futva is

A strandfürdőn megrendezett záróünnepségen sorsoltuk ki a kerékpárokat, ajándékot kapott, aki veterán kerékpárral jött, valamint a legidősebb induló, a 78 éves Bihari Jánosné Kocsordról, a legfiatalabb túrázó, az ötéves Kovács Huba Mátészalkáról, Nagy Sándor Ópályiból pedig futva tette meg a távot.

A szatmári emberek már számon tartják és várják a rendezvényt. Sokan emiatt látogatnak haza, de van több bringáscsoport, amelyik rendszeresen teker a csodálatos környezetben lévő kirándulóhelyen, s kedvelik a gát mellett élők is. Mindenki örömét szolgálná, ha a Kraszna füves töltéskoronája is le lenne aszfaltozva.

A profi szervezést nagyban segítették a helyi nagyvállalatok, a FETIVIZIG és a gát körül lévő nyolc önkormányzat, Mátészalka, Kocsord, Györtelek, Tunyogmatolcs, Szamoskér, Szamosszeg, Nagydobos és Ópályi.

Új kerékpárokat sorsoltak ki

A támogatóknak köszönhetően minden jelentkező ajándékot kapott: ásványvizet, almát, praktikus hátizsákot. Útlevelet, amelyet a töltésen felállított ellenőrző pontokon kellett érvényesíttetni, karszalagot, amivel ingyen be lehetett menni a mátészalkai strandfürdőbe, és esélyt arra, hogy megnyerjék a 13 vadonatúj kerékpárt egyikét, amit azok között sorsoltunk ki, akik körbetekerték a gátat – tudósította az eseményről szerkesztőségünket Erdélyi Ferenc.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!