MEAFC-Miskolc: Idén is a bajnoki címért

A MEAFC-Miskolc röpisei vasárnap kezdik az évadot
A MEAFC-Miskolc röpisei vasárnap kezdik az évadot - © Fotó: ÉM-Archívum
Miskolc – MEAFC-Miskolc néven vágnak neki az új szezonnak az egyetemisták.

Az első forduló találkozóit rendezik meg a hétvégén a férfi röplabda NB II-ben, melynek keretében, a Keleti csoportban a MEAFC-Miskolc gárdája a Szolnoki Sportcentrum U21-es csapatának vendége lesz vasárnap 16 órától. Az egyetemisták augusztus végén kezdték el a munkát, többnyire futásokkal, az utolsó négy hét azonban már teremben telt, labdával. Az edző személyében nem történt változás, maradt Bacsó István a kis­padon.

Bővebb keretet

– A keretünkben volt pár módosítás, átjött hozzánk Kozsla Ádám a Vegyész RC-től, valamint Molnár Gábor, aki volt a Pénzügyőr SE igazolt játékosa is, míg legutóbb a Budapest bajnokságban ütötte a labdát – kezdte Barócsi Ákos szakosztályvezető, játékos.
– Kicsit bővebb játékoskeretet alakítottunk ki idén, ugyanis szeretnénk azt elkerülni, ami tavaly egyszer-kétszer előfordult, hogy munkahelyi, vagy iskolai elfoglaltság miatt nehezen tudtunk kiállni.

A 2018/2019-es évadban az eddigi kettő helyet már három csoportot alakított ki a szövetség, Kelet és Nyugat mellett egy Közép csoportot is, ebben az utóbbiban az alábbi 8 csapat vesz részt: a MEAFC Miskolc, a Szolnoki Sportcentrum U21, a GLP Nyíregyháza, a Gyöngyösi RSE, a Pénzügyőr SE-Debrecen, a Debreceni EAC U21, a Vegyész RC Kazincbarcika U21, valamint a Kecskeméti RC U21.

– Tavaly megnyertük a Keleti csoportot, ezt szeretnénk megismételni – fogalmazott Barócsi Ákos. – Az előző szezon végén jeleztük a Magyar Röplabda Szövetség felé, hogy nem tudnánk vállalni a feljebb lépést, így nem akarták kiírni az NB II-es döntőt, a Nyugati csoportot megnyerő Győr elleni párharcot, ám a végén csak sor került a kisalföldiek elleni oda-visszavágós csatára, itthon 3:2-re, ott 3:0-ra kaptunk ki. A véleményünk a feljutásról most sem változott, egyelőre a háttér nem adott ahhoz, hogy az NB I-ről beszélni lehessen.

A szakosztályvezető elmondta azt is, bővül a hátországuk, az eddigi utánpótlás gárda, az U19 mellé már általános iskolásokat is várnak röplabdázni, 2006-ban, 2008-ban születetteket. Az edzések hétfőn és csütörtökön 17 órától kezdődnek, a helyszínen lehet jelentkezni az érdeklődő gyermekeknek, szülőknek.

A Magyar Kupáról

Az egyetemisták neveztek a Magyar Kupára is, miként másik 16 együttes.

– A „nagy” Szolnokot kaptuk a legjobb 8 közé jutásért, akiket október 20-án, szerdán 20 órától fogunk fogadni az Egyetemi Körcsarnokban – jelezte Barócsi Ákos. – Úgy gondoljuk, jó lett a sorsolás, van keresnivalónk ellenük, jó játékkal akár még tovább is léphetünk, és utána már a négyes döntőbe kerülésért harcolhatnánk.

A csapat neve egyébként a napokban MEAFC-Miskolcra változott, kihangsúlyozva még jobban a városhoz való kötődést.

ÉM-MI


MEAFC-Miskolc keret

A MEAFC-Miskolc NB II-es férfi röplabdacsapatának a 2018/19-es kerete

Felnőttek: Barócsi Ákos, Bagó László, Busák István, Csizmadia János, Germuska Péter, Kiss Péter, Klein Péter, Kormos Dávid, Kozsla Ádám, Lukács Tibor, Molnár Gábor, Nagy Zoltán, Soltész Bence, Surányi István, Szántai Balázs, Varga László.

Saját utánpótlásból: Boronkay Dániel, Budai Martin, Molnár Mózes.További hírek a boon-sportoldal kategóriából


hirdetés