szon-sportoldal

2013.04.12. 08:47

Ezt kell szeretni a csapatnak...

Nyíregyháza - Az NRK – vasárnap – hazai pályán kezdi a Miskolc elleni párharcot.

Nyíregyháza - Az NRK – vasárnap – hazai pályán kezdi a Miskolc elleni párharcot.Finoman szólva is fura, hogy az NRK élvonalbeli női röplabdacsapata csaknem egy hónap szünet után gyürkőzhet neki az 5. helyért kiírt, egyik fél két győzelméig tartó Miskolc elleni párharcnak. A nyíregyháziak – az Újpesttel vívott, győzelemmel zárult mérkőzéssorozat –, vagyis március közepe óta edzésekkel múlatták az időt, holott a bajnoki rájátszás hajrájában, legalábbis más sportágakban, nem éppen ez a módi... Nincs mit tenni: ez van, még, ha nem is lehet igazán szeretni.

Visszatérve az eredeti témához, az alapszakaszban elért jobb pozíciójának hála a nyírségiek pályaelőny birtokában, vasárnap (kezdés: 16 óra) a Vasvári gimnáziumban kezdik a borsodiakkal szembeni csatát, amelynek második felvonását szerdán, Miskolcon tudják le.

– Abban bízom, hogy mindenképpen hozzuk a meccset, nem esünk abba a hibába, mint az Újpest ellen, amikor rögtön az első meccset itthon elvesztettük – adott hangot vágyának Balázs István, az NRK trénere – Bár akadnak gondjaink, mivel utoljára március 19-én játszottunk bajnokit, az elmúlt időszakban pedig még edzőmérkőzésen sem tudtunk felmérni, hol is tartunk... Ugyanakkor a Miskolc tornát rendezett néhány napja, előtte Békéscsabán előkészületi meccsen szerepelt, így várhatóan jobban játékban van, mint csapatunk. Ennek ellenére remélem, összerázódunk a mérkőzésre, és kihasználjuk a hazai pálya előnyét.

A rend kedvéért: az alapszakaszban az NRK saját csarnokában felettébb magabiztosan nyert (3:0), idegenben viszont – tartalékos összetételben – 3:1-re kikapott a Miskolctól...

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!