Megpróbálta kirúgni a repülőgép ablakát

Őrizetbe vettek Afganisztánban egy férfit, aki a hatóságok szerint megpróbálta betörni egy utasszállító gép ablakát, és kísérletet tett arra, hogy kinyissa a vészkijáratot – közölte hétfőn az afgán állami légitársaság vezetője.

A társaság elnök azt mondta, hogy a gép Kabulból szállt fel vasárnap és az iráni Mashad városába tartott, amikor az incidens történt.

Moeen Khan Wardak közölte: az Ariana afgán légitársaság utasszállítóján utazó férfi a lábával kezdte rúgni az egyik ablakot, majd megpróbálta kinyitni a vészkijárat ajtaját “azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy leszállásra kényszerítse a személyzetet”. A légtársaság elnök szerint sikerült betörnie az ablak belső részét a férfinak, akitől a beszállás előtt egy kést koboztak el a repülőtéren. Khan azt mondta, hogy “a jelek szerint incidens terrortámadási kísérlet volt”.

A férfit végül a repülő utazó biztonsági őrök fogták le, és vették őrizetbe, majd később átadták őt az afganisztáni Kandahár repterén a titkosszolgálat embereinek. Az afgán hatóságok közlése szerint a férfi azt állította: ha nála van a kése, akkor megleckéztette volna a gép személyzetét, mert torkig van az élettel.” A légitársaság elnöke azt mondta, hogy a férfi nem volt beszámíthatatlan.

– Független Hírügynökség –
hirdetés