Megsérült egy gázvezeték Ramocsaházán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Megsérült egy gázvezeték Ramocsaházán – Megyei katasztrófavédelmi hírek
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. május 18-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Egy családi ház villanyóra szekrényében keletkezett tűz szerdán reggel Nyíregyházán, a Derűs utcában. A tulajdonos a tüzet egy hat kilogrammos porral oltó készülék segítségével eloltotta. A város hivatásos tűzoltói az izzó, parázsló részeket eltávolították, az épületet átvizsgálták. Személyi sérülés nem történt.

Kézi kapával sértett meg kerti munkálatok közben egy gázcsatlakozó vezetéket szerdán délelőtt a tulajdonos Ramocsaházán, a Virág utca egyik lakóházának udvarán. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók szorították el a csövet, amelyből ömlött a gáz és biztosították a helyszínt a szolgáltató kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A mátészalkai polgári védelmi felügyelő helyszíni szemlét végzett.

Egy süteményeket szállító kisteherautó az úttestről lesodródott, árokba hajtott, majd az oldalára borult szerdán délelőtt Fehérgyarmat és Kisar között. A balesetben a jármű vezetője megsérült. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították és a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés