Helyi közélet

2019.02.27. 13:16

Adományokat is vittek Erdélybe

Kisvárda - A kirándulás során a kisvárdai diákok felkeresték a Tordai-hasadékot, a parajdi sóbányát, a Békás-szorost is.

Kisvárda - A kirándulás során a kisvárdai diákok felkeresték a Tordai-hasadékot, a parajdi sóbányát, a Békás-szorost is.

„Térj be hozzánk vándor, ha erre visz az utad, ha jó a szándékod, itt szeretet fogad.” Ezzel a székelykapus idézettel is találkozhattak a kisvárdai Vári Emil Általános Iskola 7. évfolyamos tanulói a közelmúltban azon a négynapos tanulmányi kiránduláson, amelyen Erdélyben a Határtalanul pályázat keretében vettek részt.

Ismeretek bővítése

A pályázat célja, hogy elősegítse a tanulók külhoni magyarsággal kapcsolatos ismereteinek bővítését. A kirándulás programja a földrajz tantárgy köré épült. Erdély természeti kincseinek felkeresése mellett jótékonysági tevékenység is beépült a programba, ugyanis a diákok adományokat is gyűjtöttek a Szent József Gyermekotthon és a Felsősófalvi Székely Mózes Általános Iskola számára. A kirándulás során felkeresett helyek között szerepelt Kolozsvár, a Tordai-hasadék, a parajdi sóbánya, a Békás-szoros, a Gyilkos-tó, a Medve-tó és Szejkefürdő is.

Előkészítő foglalkozás

Az utazás előtt a program előkészítéseként a diákok múzeumpedagógiai óra keretében megismerkedtek Erdély földrajzi fekvésével, lakosságának etnikai összetételével. Az előkészítő osztályfőnöki órán a program ismertetése után játékos feladatokon keresztül mélyíthették ismereteiket. Lelkesen készültek kiselőadásokkal is, amelyek a buszon és az emlékhelyeken hangzottak el. Az együtt töltött napok az évfolyam tanulóit összetartóbb közösségé kovácsolták.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában