Miskolc hírei

2011.10.13. 17:55

Sziráczki Emlékverseny: az idei speedway világbajnok Miskolcon!

Miskolc - A Miskolc Speedway rendezésében október 15.-én, szombaton 14 órai kezdettel a miskolci Speedway Arénában különleges sporteseményt láthat az érdeklődő közönség. Sőt! Az aktuális világbajnok, az amerikai Gerg Hancock is a Népkertben húzza! - tájékoztatta a Borsod Online-t a Miskolc Speedway salakmotoros klub.

Miskolc - A Miskolc Speedway rendezésében október 15.-én, szombaton 14 órai kezdettel a miskolci Speedway Arénában különleges sporteseményt láthat az érdeklődő közönség. Sőt! Az aktuális világbajnok, az amerikai Gerg Hancock is a Népkertben húzza! - tájékoztatta a Borsod Online-t a Miskolc Speedway salakmotoros klub.

A 3. Sziráczki István Emlékversenyen 10 ország versenyzői vesznek részt. A nézők számára a rendező igazi csemegét kínál: rajthoz áll a versenyen 2011 salakmotoros egyéni világbajnoka, az amerikai Greg Hancock! Az a rendkívül rokonszenves, igazi sportember, akinek világbajnokká avatását az elmúlt hétvégén sok százmillió néző között a magyar salakmotor barátok is láthatták a televízió képernyőjén! A magyar salakmotor sport történetében még soha nem volt alkalma a közönségnek az adott évi világbajnokot a címe elnyerése után közvetlenül élőben látni. Most a rendező Miskolc Speedway óriási erőfeszítések árán megteremtette ezt a lehetőséget és abban bízik, hogy sokan kívánják a helyszínen átélni ezt az élményt.

Adorján Zoli is a pályán

Érdekesség, hogy az amerikai kontinens déli részéről, Argentinából is érkezik résztvevő a versenyre. Itt lesz a közönség nagy kedvence, az orosz Semien Vlasov is, akinek a miskolci csapat korábbi sikereiben emlékezetesen nagy szerepe volt. Természetesen nem hiányozhatnak a lengyel salaksport mindig jelentős erőt képviselő reprezentánsai sem. További kiemelések helyett figyelmet érdemel a tény, hogy a magyar résztvevők között a fiatal generáció képviselőit is láthatják az érdeklődők.

A rendező az emlékverseny jellegének és szellemének megfelelően a régebbi idők néhány versenyzőjét is felkérte, hogy tegyenek néhány kört a pályán. A közönség ismét láthatja a salakon Berecz Pétert, Mészáros Lászlót, Oszkó Gyulát és Seres Jánost, valamint ismét sisakot húz a Magyar Motorsport Szövetség örökös salakmotoros bajnoka, Adorján Zoltán, aki kiemelkedő csúcstartóként 13 alkalommal nyerte el a magyar bajnoki címet. A múlt nagy versenyzőinek bemutató motorozása várhatóan 13:15-kor kezdődik. Előreláthatólag minden adott lesz hát, hogy a közönség remek élménnyel gazdagodjon szombat délután.

Greg pénteken a Westside-ban

A már tapasztalható nagy érdeklődésre való tekintettel a rendező Miskolc Speedway kéri kedves közönségét, hogy a tumultus elkerülése érdekében a verseny előtt időben foglalja el helyét a stadionban. Belépőjegy csak a helyszínen váltható 2999 Ft-ért. Minden felnőtt néző egy, ez évben diákigazolvánnyal igazoltan max. 12 évét betöltött gyermekét a versenyre ingyen beviheti.

A rendező annak érdekében, hogy a közönség ne csak a pályán, versenyruházatban és sisakban láthassa a világ jelenlegi elsőszámú salakmotoros kedvencét, a világbajnok Greg Hancock-ot, a versenyt megelőző napon, pénteken 19:30-tól a Centrum áruház mögötti parkolóval szemben, a Miskolc Pláza oldalában található Westside Clubban rendezendő közönségtalálkozón személyesen is be kívánja mutatni a rajongóknak. A találkozón lehetőség lesz autogrammot kérni a világbajnoktól, aki közvetlenül a repülőtérről fog a helyszínre érkezni.

A startlista:

1. Baran, Karol POL 

2. Stefáni Attila HUN

3. Covatti, Nicolas ARG

4. Jensen, Steen DEN

5. Novello, Alessandro ITA

6. Kuciapa, Maciej POL

7. Jeleniewski, Daniel POL

8. Nagy Patrik HUN

9. Benkő Roland HUN

10. Vlasov, Semien RUS

11. Hancock, Greg USA

12. Miesiac, Pawel POL

13. Hauzinger, Manuel AUT

14. Magosi Norbert HUN

15. Kukovica, Samo SLO

16. Conda, Aleksander SLO

17. Manev, Milen BUL

18. Tihanyi Sándor HU

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!