Miskolc hírei

2012.03.23. 19:51

A gólörömbe vegyülő érzések

<p style="text-align: left;">Diósgyőr – Újpest, a Diósgyőrből Újpestre, onnan vissza érkező játékos, Tisza Tibor szemszögéből.

Diósgyőr – Újpest, a Diósgyőrből Újpestre, onnan vissza érkező játékos, Tisza Tibor szemszögéből.

Tisza Tibor a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának játékosa tavaszi első bajnoki gólját szerezte a múlt hét végén, a Pápa otthonában. A 27 éves labdarúgó ma a legutóbbi csapata, az Újpest FC ellen lép pályára. Az élvonalbeli pályafutását Diósgyőrben kezdő, és ide a múlt év szeptemberében visszatérő támadót elsőként arról kérdeztük, hogy beszéltek-e az elmúlt napokban Benczés Miklóssal, a DVTK vezetőedzőjével a lila-fehérekről, megkérdezték-e tőle, hogy melyek a gyenge pontjai az Újpestnek.

– Attól függetlenül, hogy számunkra ezen a mérkőzésen az kell legyen a legfontosabb, hogy a saját játékunkat a lehető a legjobban tudjuk hozni, természetesen szó esett az ellenfélről is – mondta Tisza Tibor, majd így folytatta: – Az Újpest az Újpest, függetlenül attól, hogy most éppen hol áll a tabellán, a nagycsapatok közé tartozik, és vannak olyan játékosaik, mind a védelemben, mind a középpályán, mind elől, akik jó teljesítményre és mérkőzések eldöntésére is képesek. Úgy vélem, hogy ellenfelünk jelenlegi helyezése nem tükrözi azt a potenciált, ami a csapatban benne van, éppen azért nagyon oda kell figyelnünk rájuk. Erről is szót ejtettünk Benczés Miklóssal annak során, amikor igyekeztem néhány hasznos információt adni a szakmai stábnak.

Arra a kérdésre, hogy konkrétan milyen információkról volt szó, a csatár csupán annyit mondott: elsősorban az Újpest formációiról, felállásáról beszélgettek. Mivel Tisza Tibor öt és fél éven át volt az Újpest játékosa, így kikerülhetetlen az a kérdés: más lesz-e számára ez a mérkőzés, mint a többi csapat elleni?

– A legtöbb játékos ilyenkor azt szokta nyilatkozni, hogy nincs különbség, az érzelmek nem játszanak – kezdte válaszát Tisza Tibor. – Én viszont azt mondom, furcsa érzés lesz. Nem rossz érzés, vagy jó, hanem furcsa. Gondolom ahhoz hasonló, mint amikor Újpestre igazolásom után először játszottam a Diósgyőr ellen... Az elmúlt években kereken 100 bajnoki meccsen léptem pályára az Újpest színeiben, pályafutásom leghosszabb időszakát ennél a klubnál töltöttem, voltam csapatkapitány, és a szurkolók is kedveltek. De múlt időben kell fogalmazzak erről, mert ma már a DVTK játékosa vagyok, és itt várnak el tőlem jó teljesítményt, itt szeretnék sikeres lenni. De vannak érzések, amelyeket nehéz a tudattal befolyásolni, hogy mást ne mondjak, az Újpest keretének 60 százaléka csapattársam volt, emiatt biztos, hogy különleges, furcsa érzés lesz most ellenük pályára lépni.

Gólöröm

A furcsa érzéssel kapcsolatban arra is rákérdeztünk Tisza Tibornál, hogy ezért nem ünnepelte-e az Újpest színeiben a Diósgyőr ellen szerzett góljait 2006-ban Budapesten, illetve 2007-ben Diósgyőrben, illetve arra is kíváncsiak voltunk, hogy ha most sikerülne gólt szereznie a lilák ellen, milyen lenne a gólöröm.

– Olyan ember vagyok, akinek vannak érzései, annak ellenére, hogy tisztában vagyok azzal, profi világban élünk, és azzal is, hogy mi a külső környezet elvárása – jegyezte meg a csatár. – Mint mondottam, amikor az Újpest játékosaként először játszottam a Diósgyőr ellen, az furcsa érzés volt. Nem tudtam és nem is akartam kitörölni a fejemből azt, hogy itt mennyi mindent kaptam a futballtól, a szurkolóktól, és másképp éltem meg a DVTK ellen szerzett góljaimat nem sokkal a távozásom után, mintha azt egy másik csapat ellen szereztem volna. Úgy vélem, hogy akkor, ezzel a befelé forduló gólörömmel megadtam a tiszteletet a szurkolók számára. És mi lenne, ha most gólt szereznék az Újpest ellen? Biztosan nem lenne olyan az öröm, mint pár napja a Pápa ellen, nem hiszem, hogy kirohannék a világból. Valószínűleg hasonló érzések törnének fel bennem, mint amikor a Diósgyőrnek lőttem gólt az Újpest játékosaként, de nem tudom ezt előre megmondani. Rúgjak gólt, aztán majd kiderül.

Kevés az értékeléshez

Azt is megkérdeztük a labdarúgótól, aki tavaly szeptemberben tért vissza a DVTK-hoz, hogy mennyire elégedett az elmúlt hónapokban mutatott teljesítményével, góljainak számával.

– Nem gondolom, hogy most kellene számot vetni, hiszen 10 forduló még hátra van a bajnokságból  – mondta a játékos. – Fél éve vagyok itt újra, 12 bajnokit játszottam, szerintem ez még kevés az értékeléshez. Igaz, hogy játszottam már a DVTK-ban korábban, de nagyon sok minden megváltozott itt azóta, a város, a stadion, a klub, az, hogy más célokért küzdünk, így lehet, hogy furcsán hangzik, bár el nem tévedtem Miskolcon tavaly szeptemberben, de be kellett illeszkednem. Akik azt várták tőlem, hogy fél év kihagyás után majd futószalagon fogom lőni a gólokat, azok biztosan csalódottak egy picit, de én nem élem meg kudarcként az elmúlt hónapokat, és nem aggódom magam miatt. Már csak azért sem, mert szerencsére a múlt héten sikerült gólt, fontos gólt szereznem a Pápa elleni meccsen.

Arra pedig, hogy milyen eredmény születik a Diósgyőr – Újpest mérkőzésen, Tisza Tibor ezt válaszolta:

– Nagyon jó idő lesz, és úgy tudom élénk az érdeklődés a mérkőzés iránt, remélem, hogy ismét megtelnek a lelátók, és a többségben lévő szurkolóink támogatásával nyerni tudunk majd, és ezzel egy győzelmi sorozatban tudunk belekezdeni.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!