MSZP-sajtótájékoztató: A rendszerszintű korrupció Szabolcsban sem ismeretlen

Nyíregyháza – Bár a fideszesek megalkották a számukra megfelelő jogszabályokat, mégsem feltétlenül követik a törvényes utat; nem jellemző, hogy az embereik beleszegényednek a kormánypártiságba – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Halmi József megyei alelnök, majd átadta a szót pártja antikorrupciós ügyvivőjének, dr. Harangozó Tamásnak.

– Közismert: a szavazók és a pártok döntő többsége ugyanazt gondolja az október 2-ai népszavazásról, ami ezért felesleges. Az MSZP sem támogatja a kötelező betelepítési kvótát; a kormány pusztán pártpolitikai érdekből pazarol erre tízmilliárd forint közpénzt. Aktuális Mengyi Roland esete is, aki szintén korrupciógyanús ügyekbe keveredett – az MSZP nem nyugszik, amíg fény nem derül a társai kilétére.

A rendszerszintű korrupció a megyében sem ismeretlen: Simon Miklós annak ellenére lehet az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke, hogy a mentelmi joga mögé bújva menekül egy közpénzzel kapcsolatos ügyben, amelynek a vádlottjait egytől egyig elítélték – fogalmazott az országgyűlési képviselő.
hirdetés