Sport

2014.06.19. 09:37

Ne féljen senki sem...

Nagykálló - Bár jövőre is a megyei első osztályban szerepel, a Nagykálló talál megfelelő motivációt a folytatásra.

Nagykálló - Bár jövőre is a megyei első osztályban szerepel, a Nagykálló talál megfelelő motivációt a folytatásra.Van egy jó és egy rossz hírünk – a nagykállóiaknak. A megyei első osztályú bajnokcsapat háza táján fellélegezhetnek, mert a fegyelmi bizottság Gerliczki Máté – eredetileg augusztus 30-ig kirótt eltiltását – a minap június 30-i határidőre mérsékelte. Vagyis, a tréner nem kényszerül mellékszereplővé válni, a pályán vezényelheti a futballegylet nyári felkészülését.

Ugyanakkor kevésbé szívderítő, hogy a gárda immáron bizonyosan lecsúszik az NB III-as indulásról, a meglehetősen kacifántos módon lebonyolított osztályozón sem mutatja meg magát.

– Edzőnk szavait szeretném tolmácsolni: először is szeretnék gratulálni minden egyes csapat szakvezetőjének és játékosának, mivel egy rendkívül nívós bajnokságon vagyunk túl, melynek során mindenki a tudása legjavát nyújtotta – üzent elöljáróban a riválisoknak Jánóczki József, a nagykállói elnökség tagja. – Játékosainknak külön elismerés jár, hiszen egy roppant kiegyenlített mezőnyt sikerült több, mint tíz pontos előnnyel megelőznünk.

Hogy mi a siker titka? Szakmailag ezen a szinten nincsenek nagy különbségek, azért zárójelben megjegyzem, volt néhány forradalmi újításunk, de én inkább azt emelném mindenek felett, hogy egy olyan közösséget alakítottunk ki, amely a kudarcokon és ami még fontosabb, a győztes meccseken is teljes természetességgel lépett túl.

Gerliczki Máté „magyar hangja”, Jánóczki József röviden kitért a jövőre is. No meg azokat is megemlítette, akik megfeszültek a fényes diadal érdekében.

– Sajnos nem tudjuk megméretni magunkat a magasabb osztályban, de ha már így alakult, ne féljen senki sem, megfelelő motivációt tudunk találni a következő szezonra is a duplázás reményében, amely egyértelműen ettől csak nehezebb lehet. Ez a bajnoki cím nem jöhetett volna létre, ha tavaly nyáron Fogarasi Zoltán nem alakítja ki ezt a keretet és nem így készíti fel a csapatot az alapozás során, ha Juhász Zoltán polgármester úr és az önkormányzat nem ilyen erőn felül támogatja az egyesületet.

Azt már mi tesszük hozzá: dukál a köszönet az elnökséget képviselő Vámos János, Jánóczki József, Győrfi Gergő hármasnak. A buszsofőr, Tóth Tibor egész éves áldozatkész munkájáról is megemlékezett a vezetőség, amely természetesen hálás a szurkolóknak egész éves biztatásáért.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!