Kamu biztosítás

2019.12.19. 09:04

300 milliós csalás miatt őrizetbe vettek egy nyíregyházi nőt

A gyanúsított egy biztosító munkatársának adta ki magát, és nagy értékű életbiztosításokat kötött a gyanútlan áldozataival. A hajdú-bihari nyomozók bűnügyi őrizetbe vették a 40 éves nőt.

A rendőrségre 2019 októberében érkezett feljelentés arról, hogy egy nő az egyik biztosító társaság alkalmazottjának adja ki magát és nagy értékű biztosításokat köt áldozataival. A hajdú-bihari nyomozók az ügy felderítésébe kezdtek, adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelyek eredményeként látókörükbe került egy nyíregyházi lakos, akit kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmények elkövetésével. A 40 éves nőt 2019. december 18-án otthonában elfogták a nyomozók, majd kutatást tartottak nála és számos dokumentumot lefoglaltak tőle, amelyeket a bűncselekmények elkövetéséhez használhatott. A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették a nőt, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított régebben az egyik biztosítónál dolgozott, ezért tudta hitelesen átverni áldozatait. Közel 300 millió forintot csalt ki a sértettektől, és több hasonló bűncselekménnyel is kapcsolatba hozható.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában