Nagyvilág

2008.09.08. 15:05

Állást keres az elítélt kárpátaljai kormányzó

<p>Kárpátalja – Sajtóhirdetések útján keres állást Ivan Rizak egykori kárpátaljai kormányzó, akit többek között Volodimir Szlivka egyetemi rektor öngyilkosságba hajszolásával vádoltak, s öt évig terjedő feltételes szabadságvesztésre ítéltek.</p>

A volt közigazgatási elnök álláskereséséről szóló hirdetést a kárpátaljai Szvitohljad információs központ tette közzé.

A potenciális munkaadók számára Rizakról az alábbi információk rendelkezésre: „Szakképesítése  fizikus, fizika tanár. A Szovjet Fegyveres Erőknél szolgált. Aspirantúrát végzett. A fizika-matematika tudományok kandidátusa, több mint 100, Ukrajnában, Oroszországban, Európában és az USA-ban megjelenő szaklapban közölt publikáció társszerzője.

Dolgozott a Kárpátaljai Ifjúsági Szociális Központ igazgatójaként, parlamenti képviselőként, a környezetvédelemmel, környezet-felhasználással és a csernobili baleset következményeinek felszámolásával foglalkozó parlamenti bizottság elnökeként. 2002 szeptembere és 2005 januárja között a megyei állami közigazgatást vezette.

Büntetett előéletéről természetesen egy szó sem esik.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!