Nagyvilág

2008.11.22. 14:56

Egy magyar lehet Munkács új polgármestere

<p>Kárpátalja – Az előzetes felmérések szerint Lengyel Zoltán korábbi tanácselnök-helyettes a legesélyesebb az előrehozott munkácsi polgármester-választáson.</p>

Az Ukrán Legfelsőbb Tanács költségvetési bizottsága hozzájárult a november 30-án esedékes feodossziai, rivnei és munkácsi előrehozott polgármester-választások lebonyolításához szükséges összegek kiutalásához.

A rendelkezésre álló információk szerint a szükséges pénznek mintegy felét már a napokban átutalták. Korábbi sajtóinformációk arról számoltak be, hogy a szóban forgó választásokat a pénzügyi világválság miatt talán meg sem tartják Ukrajnában, mivel e három város esetében több mint 3 millió hrivnya szükségeltetik a polgármester-választások lebonyolításához.

A Verhovna Ráda illetékes bizottságának intézkedése nyomán azonban e hét végén már meg kellett érkeznie a Munkácsi Territoriális Választási Bizottság részére a szükséges összeg felének, azaz 407 ezer hrivnyának.

A Latorca-parti parti városban Vaszil Petyovka helyére hét komoly jelölt akadt. A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint a legnagyobb esélye Lengyel Zoltánnak van, akire a megkérdezettek 35 %-a adná le voksát.

A többi jelölt – Volodimir Humenyuk, Szerhij Iltyo, Olekszandr Kocur, Olekszij Fozekos, Olha Fencsak és Vaszil Svadrak – a felmérések szerint egyenként mindössze 2,8 és 8 közötti százaléknyi szavazóbázissal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek:

  • Áradás és földcsuszamlás Venezuelában
  • Kiengedték a kórházból az igazságügyi minisztert
  • Kutyatemető a szovjet hősök sírján
  • – Palkó István –

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!