Nagyvilág

2008.11.22. 14:59

Elevenen megégett egy bányagép-kezelő

<p>Kárpátalja – Belehalt égésé sérüléseibe egy bulldózer vezetője, akinek a melegedő helyiségben fogott tüzet a ruházata.</p>

A tragikus baleset a hét közepén következett be a Munkácsi Bánya Rt. selesztovói kitermelési telephelyén. Ivan R. a bánya egyik erőgépének kezelője pihenni tért be a telephely egyik melegedőnek is szolgáló őrbódéjába.

Alaposan betüzelt a helyiség fűtésére szolgáló kis fatüzelésű kályhájába, majd mellé ült és elbóbiskolt. A 48 éves férfi olyan mélyen elaludt, hogy arra sem ébredt fel, mikor az áttüzesedett kályhától tüzet fogott a kabátja.

A meggyulladt ruházatú embert a bánya munkásai hozták ki a bódéból. A jobb oldalán és a jobb karján a szerencsétlen gépkezelő olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy másnap reggelre a kórházban életét vesztette. Az eset körülményeit a munkahelyi balesetekkel foglalkozó speciális bizottság vizsgálja.

 

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!