Nagyvilág

2008.11.02. 19:18

"Globális euthanázia-nap" Párizsban

<p>Párizs - Több száz ember gyűlt össze Franciaországból és más országokból vasárnap Párizsban, hogy saját megfogalmazásuk szerint megtartsák az első euthanázia-világnapot.</p>

"Azért választottuk november 2-át a keresztény naptár szerint, mert ilyenkor van a halottak napja, és a halál nem tartozik az egyházhoz." - mondta Jean-Luc Romero, a francia euthanázia-támogató csoport, az ADMD vezetője arra utalva, hogy a katolikus egyház elutasítja az úgynevezett jótékony halált, amit támogatói úgy neveznek, hogy jog a méltó halálhoz.

A párizsi utcai gyűlés a záróeseménye volt a francia fővárosban tartott kétnapos konferenciának, amelyen euthanázia-párti csoportok vettek részt 24 országból. Az Európai Unió országai közül Belgiumban,Hollandiában és Luxemburgban engedélyezett az aktív euthanázia. Ilyenkor valakinek a segítségével vet véget életének az öngyilkos.

Kapcsolódó cikkek:

  • Vihar, áradás, evakuálás, útlezárás Franciaországban
  • Olvassa legfrissebb nagyvilági híreinket!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!