Nagyvilág

2008.11.02. 09:08

Ügynökként viccelődőtt az NBC-n John McCain

<p>A humoros oldalát is megmutatta az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltje egy szombati televízió-műsorban, a voksolás előtti kampányidőszak finisében. John McCain az NBC "Saturday Night Live" című műsorában lépett fel feleségével és az alelnökjelöltjét, Sarah Palint parodizáló Tina Fey-jel.</p>

McCain a műsorban mint a QVC termékbemutató csatorna műsorvezetője jelent meg, mondván: ez az egyetlen televíziós társaság, ahol adásidőt tudott vásárolni. A politikus ezzel demokrata vetélytársa, Barack Obama dollármilliókba került, félórás kampányfilmjére utalt, amelyet szerdán főműsoridőben sugárzott a három nemzeti televízió és négy kábeltévé.

"Az utolsó napok a legfontosabbak" - fogalmazott a szombat esti műsorban John McCain, hozzátéve, hogy a kampány végén néhány utolsó gondolatot szeretne megosztani a szavazókkal. A politikus ezután az alelnök-jelölt imitátorral együtt - mint a QVC csatorna ügynökei - tányérokat, késeket és akcióhős-figurákat próbáltak eladni a közönségnek, majd játékukhoz McCain felesége, Cindy is csatlakozott, ékszereket kínálva megvételre.

A Saturday Night Live-ban az elmúlt években több politikus is fellépett. Barack Obama is szerepelt benne, John McCain pedig egyszer már volt a műsorvezetője is. Néhány héttel ezelőtt pedig együtt mutatkozott be a műsorban Sarah Palin, és az őt parodizáló Tina Fey színésznő. A csere annyira élethűre sikeredett, hogy az élő műsor másik sztárvendége, Alec Baldwin össze is tévesztette Palin-t kolléganőjével, Fey-jel.

Az Egyesült Államokban november 4-én tartják az elnökválasztást. A legfrissebb közvélemény-kutatások többsége továbbra is azt mutatja, hogy az amerikaiak nagy része a demokrata jelöltet szeretné a Fehér Házba juttatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!