Nagyvilág

2008.11.12. 17:02

Átfogó ellenőrzés kezdődött a kárpátaljai határőrségnél

<p>Csap – A hét eleje óta elnöki revizorok vizsgálódnak az ukrán határőrség Nyugati Regionális Főosztályához tartozó parancsnokságainál.</p>

Az Elnöki Hivatal és az Ukrán Nemzetbiztonsági Tanács, a Védelmi Minisztérium és az Ukrán Biztonsági szolgálat ellenőrei november 10-én szállták meg az Ukrán Állami Határőr Szolgálat nyugat-ukrajnai kirendeltségeit.

A revizorok egy héten át vizsgálódnak majd a lembergi, a mosztiszki, a munkácsi és a csapi határőr parancsnokságoknál, illetve az ezekhez tartozó határőrsöknél.

Viktor Juscsenko ukrán államfő már több ízben hangoztatta, hogy elégedetlen a határőrség tevékenységével az embercsempészet visszaszorítása tekintetében. Véleménye szerint az illegális migránsok egyre növekvő száma már-már a nemzetbiztonságot is veszélyezteti.

Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy az ukrán határőrséget az a Mikola Litvin vezeti, aki az államfővel egyre inkább szembe helyezkedő korábbi házelnök, Volodimir Litvin édestestvére…

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!