Nagyvilág

2010.08.27. 15:46

Bombamerénylet a legnagyobb mexiói tévéhálózat egyik központja ellen

<p>Autóba rejtett bomba robbant fel pénteken a legnagyobb mexikói tévéhálózat, a Televisa Ciudad Victoria városában, a televízió helyi székháza előtt. A hatóságok bejelentése szerint a merényletnek nincsenek sebesültjei.</p>

A tévétársaság közlése szerint a robbanás következtében károk keletkeztek az épületben, és emiatt a Televisa több órán át nem tudta sugározni helyi adását. A társaság másik, Monterrey-ben lévő székháza ellen augusztus közepén követtek el bombamerényletet, és sérültek akkor sem voltak. Kisebb bomba robban néhány órával korábban a cég Matamorosban lévő stúdiójánál is. A hatóságok szerint ezek a robbantások figyelmeztetések.

Háború a kartellek között

Júliusban a Televisa két újságíróját rabolták el ismeretlen tettesek, egy másik tévétársaság két munkatársával együtt. Az emberrablás előtt nem sokkal a két tévé leleplező riportot közölt a Durango szövetségi államban lévő börtön korrupciós viszonyairól. Az emberrablók azt követelték, hogy a két csatorna adjon le olyan videókat is, amelyek azt bizonyítják, hogy kormánytisztviselők kapcsolatban vannak drogbandákkal.

A pénteki merénylet helyszíne Ciudad Victoria az Egyesült Államokkal határos Tamaulipas szövetségi államban van. Akárcsak a másik városban, Ciudad Juarezben, itt is háború dúl a kábítószer-kartellek között a drogkereskedelem feletti ellenőrzés megszerzéséért.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!