Nagyvilág

2010.08.11. 15:51

Börtönbe kerül a 14 éves lány és az iskolabusz sofőrje szexuális kapcsolatuk miatt

<p>Fél év börtönre ítélt Abu Dhabi egyik bírósága egy 14 éves brazil lányt, mert szexuális kapcsolata volt egy pakisztáni férfival - közölte szerdán az Egyesült Arab Emirátusok fővárosának egyik újságja. A per során kiderült, hogy a fiatal lány az iskola buszsofőrjével létesített kapcsolatot.</p>

Az ítélet értelmében börtönbüntetésének letöltése után kitoloncolják a lányt az országból. Az ügyész azt mondta a tárgyaláson, hogy a lány és a sofőr "erotikus sms-ekkel" állapodott meg a randevúkban. A Gulf News című angol nyelvű helyi lap szerint a lány először azzal védekezett, hogy megerőszakolta sofőr, de aztán beismerte, hogy közös megegyezéssel jött létre a viszony.

A lány ügyvédje is azt kérte a bíróságtól, hogy nemi erőszak miatt ítéljék el az iskolabusz 25 éves, pakisztáni sofőrjét. Amikor aztán a lány visszavonta eredeti állítását, a férfi csak egy év börtönt kapott, aminek letöltése után szintén hazatoloncolják.

A viszonylag enyhe büntetések meglepetést okoztak - közölte az AFP. Egyrészt mert kiskorú a lány, akit az Egyesült Arab Emirátusokban érvényes iszlámtörvénykezés, a sarija alapján felnőttként kezelnek. Másrészt, mert a vádat elvileg súlyosbította, hogy a házasságon kívüli szexuális kapcsolat tilos az országban.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!