Nagyvilág

2010.08.10. 19:16

Házkutatás a Google szöuli kozpontjában

<p>Rendőrök jelentek meg a Google szöuli központjában, és több merevlemezt valamint dokumentumot foglaltak le - közölte kedden a BBC. A dél-koreai rendőrség közleménye szerint azzal gyanúsítják az internetes óriáscég dél-koreai egységét, hogy illegálisan gyűjtött és tárolt adatokat a felhasználókról a wi-fi rendszerből.</p>

A cég nemrég elismerte és hibának nevezte, hogy a Street View szolgáltatáshoz információkat gyűjtöttek olyan wi-fi felhasználóktól, akik nem titkosították magukat. A Google ingyenes térképes szolgáltatásának része a Street View, amelynek révén az internetező járdaszinten készült felvételeket nézhet meg az adott város főbb utcáiról. Nagyjából azt látja, amit maga is tapasztalna azon az utcán.

A Street View miatt több országban is vizsgálat folyik a Google ellen. A hatóságok azt akarják kideríteni, hogy a cég megsértette-e az adatvédelmi törvényeket vagy a magánélet védelmét szolgáló jogszabályokat.

A koreai média keddi közlése szerint a dél-koreai rendőrség 19 különleges nyomozója merevlemezeket és az üggyel kapcsolatos dokumentumokat foglalt le a Google szöuli székházában. A Google szóvivője a házkutatás kapcsán azt mondta, hogy "együttműködnek a hatóságokkal, és készek bármely kérdésre válaszolni".

Még több nemzetközi hír

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!