Nagyvilág

2010.08.12. 18:36

Izrael szerint hamis muzulmán sírokat dózeroltak le Jeruzsálemben

<p>Az izraeli hatóságok szerint hamisítvány az a 300 muzulmán sírhely, amelyeket a hét elején dózeroltak le egy jeruzsálemi temetőben. A jeruzsálemi városháza csütörtöki közleménye szerint azért emelték ezeket a sírokat, hogy állami földeket szerezzenek meg a tettesek.</p>

A sírok eltüntetésekor az Iszlám Mozgalom nevű szervezet azt állította, hogy a Jeruzsálem nyugati részén lévő, és több évszázados temetőben található nyughelyeket nemrég újították fel. Válaszul azt közölte a városháza csütörtökön, hogy valóban eltűntettek 300 sírhelyet, csakhogy azok alatt nem voltak emberi maradványok.

"A városháza és az izraeli földeket felügyelő hatóság kijelenti, hogy a sírokat illegálisan helyezték el az elmúlt hét hónapban, a Függetlenség Parkban, ami közterület. "Nyilvánvaló csalás történt azzal a céllal, hogy törvénytelenül izraeli állami földeket szerezzenek a tettesek"- áll a csütörtöki közleményben, amely szerint bíróság engedélyezte a bontást. A közlemény szerint a markológépek által kiásott sírokban "nem emberek maradványai, hanem cigarettás dobozok, műanyag flakonok, locsolók alkatrészei voltak".

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!