Nagyvilág

2010.08.23. 17:46

Manilai túszdráma - 7 turista a halottak között

<p>Hét hong-kong-i turistát ölt meg az a férfi, aki hétfőn szállt fel egy turistabuszra Manilában és ejtett túszul 25 embert - jelentették be manilai orvosok és a hong kong-i kormány.</p>

A holttestek közül négyet Manila egyik legnagyobb kórházába vitték, ahol egy kritikus állapotban lévő turista is fekszik - közölte az egészségügyi intézmény sürgősségi osztályának vezetője. A halottak közül hármat két másik kórházba szállítottak.

A manilai rendőrfőnök egyelőre nem tudta megmondani pontosan, hogy hányan haltak meg a túszdrámában, de azt megerősítette, hogy a túszejtővel a turistabuszt megrohamozó rendőrök végeztek.

A buszvezető kiugrott

Összesen 22 hong kong-i turista és három fülöp-szigeteki - egy fotós, egy idegenvezető és a sofőr - voltak a buszon, amikor az állásából eltávolított rendőr, Rolando Mendoza M-16-os típusú fegyverével felszállt Thai Hong Travel nevű szingapúri turisztikai vállalat járművére. A túszok közül később kilenc embert elengedett, köztük két fülöp-szigeteki utast. A busz vezetője akkor ugrott ki a buszból, amikor Mendoza elkezdett lövöldözni a túszokra - a rendőrök ekkor rohamozták meg a járművet.

A helyi sajtóban megjelent hírek szerint az elbocsájtott rendőrnyomozó neve tisztára mosását szerette volna elérni. Rolando Mendoza nyomozót idén bocsájtották el négy társával együtt, miután bűnösnek találták zsarolásban. A vád szerint százezer forintnak megfelelő összeget szedtek ki egy illegális parkoláson kapott, jogosítvány nélkül vezető férfiből, akit droggal kapcsolatos bűncselekményekkel gyanúsítottak meg. Az áldozat állítása szerint a rendőrök kényszerítették egy adag "shabu", azaz metamfetamin lenyelésére.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!