Nagyvilág

2010.08.26. 14:11

Több száz tonna robbanóanyag tűnt el Indiában

<p>Több száz tonna robbanóanyag tűnt el szállítás közben Indiában - jelentette csütörtökön az AFP francia hírügynökség az indiai rendőrségre hivatkozva. A 61 teherautónyi robbanóanyag április és június között tűnt el.</p>

Az indiai hatóságok augusztus elején tudták meg, hogy nagyjából hatszáz tonna robbanóanyag tűnt el, miközben Rádzsasztán államból teherautókon átszállították a szomszédos Madhja Pradés államba. Az indiai rendőrség közlése szerint április és június között 61, robbanószerekkel megrakott teherautó nem érkezett meg a célállomására - írta az indiai sajtó.

Állami cég alkalmazottjai is érintettek

A robbanóanyagokat egy állami vállalat indította útnak, egy magáncégnek, amelynek márciusban lejárt a működési engedélye, és nem foglalkozhatott volna robbanóanyagokkal - írta az indiai sajtó. A szállítmányokban detonátorok is voltak. Arról nem érkeztek jelentések, hogy milyen típusú robbanóanyagok tűntek el.

A Times of India csütörtöki híre szerint az indiai rendőrség vádat emel a teherautókat útnak indító állami vállalat négy alkalmazottja ellen, akiket "bármikor letartóztathatnak". A rendőrség hétfőn már letartóztatta a robbanóanyagokat megrendelő cég két munkatárást, akik hiába próbáltak elszökni - írta a lap.

Azt nem említették, hogy milyen anyag tűnt le. Néhány teherautót sikerült megtalálniuk a hatóságoknak, de a robbanóanyagokat nem.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!