Nagyvilág

2010.09.26. 19:34

Elraboltak egy brit segélymunkást Afganisztánban

<p>Fegyveresek elraboltak egy brit segélymunkást és három afgán kollégáját vasárnap az Afganisztán északkeleti részén található Kunár tartományban - közölték afgán tisztségviselők. A brit külügyminisztérium csak annyit közölt, hogy egy brit állampolgár eltűnt Afganisztánban, és vizsgálják az ügyet.</p>

A brit nőt, és három afgán állampolgárt azután rabolták el, hogy rátámadtak két autóból álló konvojukra - jelentette a Sky News brit televízió. Az afgán rendőrség egységei üldözőbe vették az emberrablókat, és rövid tűzpárbajt is vívtak velük, de sikerült elmenekülniük - mondta el Kunár tartomány rendőrfőkapitánya az AP amerikai hírügynökségnek.

Segélyszervezetnek dolgozott

A tartományi kormányzó elmondása szerint a brit nő egy nemzetközi segélyszervezet munkatársasként dolgozott Kunárban. Az afgánok ugyanannak a szervezetnek dolgoztak.

A brit külügyminisztérium egy rövid közleményben megerősítette, hogy egy brit állampolgár eltűnt Afganisztánban. A minisztérium közölte, hogy nemzetközi partnerekkel együttműködve vizsgálják az eltűnésről szóló jelentéseket.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!