Nagyvilág

2010.09.17. 19:39

Felfüggesztette járatait a venezuelai légitársaság a hétfői baleset után

<p>Két hétre felfüggesztette összes járatát, és "széleskörű műszaki ellenőrzéseket" végez a Conviasa venezuelai légitársaság - jelentette be a venezuelai közlekedésügyi miniszter.</p>

A légitársaság széleskörű műszaki ellenőrzéseket fog végrehajtani a két hét alatt, valamint átvizsgálják a különböző esetekben alkalmazott eljárási szabályokat - közölte a venezuelai közlekedésügyi miniszter. A légitársaság közlése szerint október elsején repülnek majd újra a gépei.

Azt még mindig nem lehet tudni, hogy mi okozta a hétfői szerencsétlenséget. A Margarita-szigetről indult, ATR 42-es típusú gép Puerto Ordaz városa közelében, egy acélüzem területére zuhant, 51 emberrel a fedélzetén. A becsapódáskor kettétört, majd kigyulladt gép roncsai közül 34 túlélőt mentettek ki, és 17-en meghaltak. A pilótafülkében zajlott beszélgetéseket, valamint a repülési adatokat rögzítő úgynevezett fekete dobozokat megtalálták, és vizsgálják.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!