Nagyvilág

2010.09.24. 15:14

Ég egy szénbánya Ukrajnában

<p>Tűz ütött ki csütörtök éjjel egy kelet-ukrajnai szénbányában. Az éjszakai műszakban dolgozó bányászokat még idejében sikerült kimenteni - adta hírül pénteken az UNIAN hírügynökség. A tűz lokalizálását nehezíti, hogy az 500 méter mélyen lévő bányaszakaszhoz vezető járat beomlott.</p>

A Donyeck megyében üzemelő Pionír nevű szénbánya érzékelői röviddel éjfél előtt jelezték a mélyből kiáramló füstöt. A bányatűz mintegy 500 méteres mélységben keletkezett. Az odalent tartózkodó 131 bányászt - akik közül huszonketten közvetlenül a tűzfészek közelében dolgoztak - sikerült idejében kimenekíteni. Senki nem sérült meg.

A pénteki jelentések szerint valószínűleg egy kéntartalmú réteg kaphatott lángra, öngyulladás következtében. A helyszínre nagy erőkkel kivonult bányamentők és tűzoltók munkáját nagyban nehezíti, hogy a tűzfészekhez vezető járatban, egy csaknem 250 méteres szakaszon omlás történt, ami teljesen elzárja az utat, és egyelőre lehetetlenné teszi a bányatűz lokalizálását.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!