Nagyvilág

2010.09.26. 15:37

Hídpillérnek ütközött egy lengyel turistabusz egy német autópályán - már 12 halott

<p>A német rendőrség közlése szerint már 12-re emelkedett halottak száma a német autópályán karambolozott lengyel turistabusz vasárnapi balesetében. A több tucatnyi sérült közül legalább hatan kritikus állapotban vannak.</p>

Az első jelentések szerint egy személyautó szorította le a Lengyelországba tartó buszt, amely egy hídpillérnek csapódott.

A balesetben meghalt emberek száma jelenleg 12, míg a sérültek közül hatan "nagyon súlyos" állapotban vannak - közölte egy német rendőrségi szóvivő, az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. Egy helyi rendőrkapitány a DAPD német hírügynökségnek azt mondta, hogy hét sérült van kritikus állapotban, és további 27 sérült van, akik nincsenek életveszélyben - írta az AP amerikai hírügynökség. A tűzoltóság viszont 22 könnyebb sérültet említett. Arról is ellentmondó információk érkeztek, hogy mennyien utaztak a buszon, de úgy tűnik legalább 46-an voltak a járművön.

A baleset Berlintől délkeletre történt, az A10-es autópályán, vasárnap délelőtt. A Spanyolországból indult lengyel turistabusz vezetője a rendőrség közlése szerint egy, az autópályára besoroló autót próbált kikerülni, amikor elvesztette az irányítást a jármű felett, és egy hídpillérnek csapódott. A sérültek között van az érintett személyautó 37 éves vezetője is

Az autópályát az ütközés után lezárták. Nagyjából 250 ember érkezett az utasok mentésére. A Berliner Kurier című német lap információi szerint főleg tinédzserek voltak a buszon.

Videó ITT!

Előzmények:

Hídpillérnek ütközött egy lengyel turistabusz egy német autópályán - legalább tíz halott

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!