Nagyvilág

2010.09.27. 05:44

Heves esőzések a Matthew trópusi vihar miatt Közép-Amerikában

<p>Legkevesebb négyen meghaltak, miután a Matthew nevű trópusi vihar heves esőzéseket hozott magával Mexikó déli részén és Közép-Amerikában vasárnap - közölték helyi mentőcsapatok.</p>

A vihar áradásokat alakított ki és földcsuszamlásokat okozott, emiatt El Salvadorban egy 32 éves férfi fulladt meg egy megáradt folyóban, egy ember pedig eltűnt.

 

Matthew hatalmas károkat okozott



Mexikó déli, Chiapas nevű részén hárman - köztük két gyerek - vesztette életét, amikor házuk összedőlt egy felhőszakadás után. Chiapas katasztrófavédelmi illetékesei szerint Matthew az egész államban hatalmas károkat okozott: legkevesebb nyolc helyen alakultak ki földcsuszamlások, Yajalon városában 215 ház vált lakhatatlanná és 1000 embert kellett ideiglenes szállásokon elhelyezni.

Mexikó déli és keleti részén öt államban rendeltek el készültséget a heves esőzések miatt, köztük Veracruzban, ahol még mindig nem végeztek a múlt hónapban ott pusztított Karl hurrikán okozta károk rendbetételével. A forgószél akkor 14 ember halálát okozta Veracruzban és 400 ezer ember vált hajléktalanná.

A Miami székhelyű Nemzeti Hurrikán Központ szerint akár 76 centiméter csapadék várható hétfőn a Matthew miatt Mexikó és Közép-Amerika északi részén.

Videó ITT!

 

- Független Hírügynökség -


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!