Nagyvilág

2010.09.17. 17:09

Újabb halálos bikafuttatás Spanyolországban

<p>Meghalt egy 58 éves férfi pénteken egy spanyol városban tartott bikafuttatáson, miután felöklelte az egyik bika - közölték spanyol tisztségviselők. Ez már a harmadik haláleset ebben a hónapban spanyol városokban tartott bikafuttatásokon.</p>

A halálos baleset a Spanyolország délkeleti részén található Elche de la Sierra városában történt, a minden évben megrendezett bikafuttatás alatt. Az 58 éves férfit a hasán sebesítette meg az őt felöklelő bika - mondta el a központi spanyol kormány helyi képviselője. A férfit a mentők hamar egy egészségügyi központba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. A haláleset miatt a fesztivált félbeszakították.

Ez már a harmadik haláleset volt ebben a hónapban, Spanyolországban. Szeptember hatodikán a Villaseca de la Sagra városában tartott ünnepségen halt meg egy 41 éves férfi, miután egy bika szarva átszúrta mellkasát, létfontosságú ereket vágva át. Három nappal később pedig egy 48 éves nő halt meg Arganda del Rey városában, akit a nyakán sértett meg egy bika, amikor a bikafuttatás alatt átdugta a fejét a nézőket a bikáktól elválasztó kordonon.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!