Nagyvilág

2010.09.24. 15:34

Megkezdődött az ejtőernyős szerelmi háromszögben elkövetett gyilkosság pere

<p>Megkezdődött pénteken annak a fiatal belga tanárnőnek a bírósági pere, akit azzal vádolnak, hogy egy ejtőernyős szerelmi háromszög egyik tagjaként négy évvel ezelőtt féltékenységből megölte riválisát, tönkretéve az ejtőernyőjét.</p>

A vád szerint az akkor még 22 éves, szintén ejtőernyős Cottemans elvágta a 38 éves Els Van Doren ejtőernyő-zsinórját, a nővel nem csak a kedvenc sportjuk volt közös, hanem Marcel Somers személyében a szerelmük is. A férfi egyébként szintén ugyanabban a klubban ejtőernyőzött, mint a nők.

Az egyébként férjezett Els Van Doren 2006. november 18-án vesztette életét, amikor a szerelmi hármas - másokkal együtt - egy Cessna fedélzetéről ugrott. Az áldozatnak azonban egyik ernyője sem nyílt ki, mivel - mint utóbb kiderült - mindkettő biztonsági zsinórját elvágták. A háromgyerekes nő egy kertbe zuhant, ahol azonnal életét vesztette.

A vádlott mindent tagad

Clottemanst nem sokkal később, 2007 januárjában tartóztatta le a rendőrség, miután fény derült a szerelmi háromszögre. Kiderült az is, hogy egy héttel a végzetes ugrás előtt a gyilkossággal vádolt nő Marcel Somers lakásában töltötte az éjszakát, ahol azonban felbukkant a vetélytárs is.

A nyomozók szerint a férfi ekkor kitette a hálószobából a fiatalabb nőt, aki végül a lakás nappalijában aludt, egy matracon. A nappaliban volt azonban Van Doren ejtőernyője, amit - a nyomozók szerint - Clottemans ekkor rongálhatott meg.

A vádlott ugyanakkor tagadja, hogy köze lenne az ernyő tönkretételéhez. A nő szerint se bizonyíték, se szemtanú, se a saját vallomása nem támasztja alá a vádat.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!