Nagyvilág

2010.09.22. 19:59

Már 33 halottja van a Fanapi tájfunnak Kínában

<p>Kína - A legfrissebb adatok szerint legalább 33 halálos áldozatot követelt Kínában a Fanapi nevű tájfun - közölte szerdán a kínai állami hírügynökség.</p>

A vihar száz éve nem látott esőzéseket okozott az ország déli részén található Kuangtung tartományban, ahol egyes helyekre 64 centiméternyire eső zúdult 24 óra leforgása alatt.

Fanapi a tizenegyedik és a legerősebb idei kínai tájfun Kuangtung tartományban végezte a legnagyobb pusztítást, miután hétfő reggel partot ért a tartománytól északra található Fucsianban. Az Új Kína állami hírügynökség jelentése szerint több mint 78 ezer embert telepítettek ki a hatóságok az árvizektől, vagy földcsuszamlásoktól veszélyeztetett otthonaikból. A vihar nagyjából 1 400 lakóházat döntött össze.

 

 

Sok a halálos áldozat és az eltűnt


A hivatalos kínai hírügynökség közlése szerint a 33 halott mellett 42 embert eltűntként tartanak nyilván a tartományban. Az előrejelzések szerint a nyugati irányba haladó, és már jelentősen legyengült Fanapi még csütörtök délelőtt is heves esőzéseket fog okozni a tartomány középső és nyugati részein.

A közvetlen anyagi kár nagyságát kétmilliárd jüanra (62,3 milliárd forint) becsülik a tartományban - közölte az Új Kína.

Videó ITT!

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!