Nagyvilág

2010.10.30. 18:10

Amerikai lett az idei Miss World

<p>Alexandria Mills, az Egyesült Államok legszebbje lett a Miss World szépségverseny idei első helyezettje, akit a dél-kínai Sanya üdülőhelyen koronáztak meg. Az amerikai győztest 115 versenyző közül választotta legszebbnek a zsűri.</p>

A Kentucky-ban született, 18 éves, 175 centiméter magas szőke szépség sírva vette át a tavalyi győztestől, a gibraltári Kaiane Aldorinótól a koronát. Az új Miss World "udvarhölgyei", azaz a verseny második és harmadik helyezettje a botswanai Emma Wareus és a venezuelai Adriana Vasini lett.

A győztesek egyébként alaposan rácáfoltak a várakozásokra: a brit William Hill fogadóiroda ugyanis korábban a norvég Mariann Birkedalt tartotta a legesélyesebbnek, ám több bukméker is úgy nyilatkozott, hogy a puerto ricói és a szerb induló is befutó lehet. Magyarországot Kaló Dzsenifer képviselte a megmérettetésen.

A Miss World szépségversenyt először 1951-ben rendezték meg. A kínai Sanyában nyolc év alatt ötödszörre tartják. 1951-ben a svéd Kiki Hakansson lett az első Miss World, és érdekesség, hogy 1986-ban az Oscar-díjas színésznő, Halle Berry is a finalisták között volt. A legtöbb - 5-5 - Miss World Venezuela és India szépségei közül került ki.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!