Nagyvilág

2010.11.19. 11:24

Natascha Kampusch - 3096 nap fogság

<p>A 3096 napban Natascha Kampusch először meséli el hihetetlen történetét:<br /> nehéz gyermekkorát, hogy mi történt pontosan elrablásának napján, hosszan tartó rabságát az öt négyzetméteres pincében, valamint a mentális és fizikai megaláztatásokat, amelyeket elrablója, Wolfgang Priklopil okozott neki.</p>

"Édesanyám mindig azt mondta, sose váljunk el haraggal egymástól, hiszen bármelyikünkkel történhet valami, és aztán nem látjuk többé egymást, és ebben mindig megegyeztünk... Aztán pontosan így történt." - mondta Natascha.

10 évesen rabolták el

Natascha Kampusch nagyon ritkán ment egyedül iskolába. Ezen a reggelen igen. Az édesanyja még utánanézett az ablakból, aztán a lány eltűnt - nyolc évre.

Natascha a sokat bejárt úton indult el. Az út egyharmadánál egy fehér furgont vett észre, előtt állt egy férfi, mint aki vár valakire. A lány át akart menni a túlsó oldalra, de meggondolta magát. Mikor a férfi elé ért, az elkapta, és a furgonjába "pakolta".

"Megpróbáltam kiabálni, de egyszerűen nem jött ki hang. A hangszálaim nem mozdultak, miközben én kiáltottam. Megnémultam. Nem tudtam mi történik velem abban a pillanatban. Akkor tulajdonképpen elbúcsúztam az életemtől." - mesélte Natascha.

Az út, melyen haladtak, ismerős volt a lánynak, sokszor jártak erre édesanyjával. Aztán megálltak. A garázsba parkolt le a férfi.

"Betakart egy kék takaróba, és becipelt a házba. Ott lerakott. Kis időre valahová leültetett. Utána valahogy belökött, vagy bevonszolt. Aztán otthagyott, a padlón fekve, a sötétben." - mondta a lány.

Egy vékony matrac volt az ágya, a dzsekije pedig a párnája. A táskáját elvette, a cipőjét elégette, mondván, úgysem lesz rá szüksége.

Kattintson a képre a videóért:

3096 nap, a bántalmazás és megalázás 8 hihetetlen éve

A 3096 nap valójában az emberi lélek diadalának története. Natascha a majdnem elviselhetetlen kilátástalanság helyzetében is lassan megtanulta, hogyan manipulálja fogva tartóját. Megtudjuk azt is, hogy az esélytelenséggel szembeszállva hogyan próbált kiszabadulni a fogságból.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!