Nagyvilág

2010.11.30. 20:48

Pedofil ügy sokkolja a horvátokat - a balettáncos apa éveken át zaklatta kisfiát

<p>Kiskorú megrontásával és vérfertőzéssel vádolnak egy horvát férfit. Keddi sajtójelentések szerint a szpalatói (Split) balettársulat tagját tartóztatták le a hatóságok, mert a férfi az elmúlt két évben szexuálisan molesztálta most hétéves fiát.</p>

A vád szerint az apa havonta egyszer-kétszer találkozott gyerekével, ilyenkor pedig szexuális aktusra kényszerítette. A kisfiú szülei már korábban elváltak. Az anya azt mondta: egy ideje észrevette, hogy valami nincs rendben a gyerekkel. A szexuális zaklatást a helyi gyermekvédelmi szolgálat is megerősítette.

Megdöbbentek a hír hallatán

A vádak ellenére az ügyész megengedte, hogy a férfi szabadlábon védekezhessen. Szerinte ugyanis nem teljesen megalapozottak a vádak. Így mindössze távoltartási végzést adott ki. Azt mondta: az eddigi rendőrségi bizonyítékok alapján ennyit tud tenni.

A vijesti.net horvát hírportál információi szerint a társulatnál teljesen megdöbbentek a hír hallatán. A vezetőjük ugyanakkor azt mondta: remélik, bebizonyosodik, hogy kollégájuknak semmi köze az ügyhöz. Almira Osmanovic azt is megjegyezte, hogy a férfinak "korábban is voltak már problémái volt feleségével."

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!